מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פיצה ים תיכונית

פיצה ים תיכונית

תיאור המתכון

מאת השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

1.מערבבים במיקסר עם מלוש הבצק את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית.

2. מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית.

3. מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה. לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת.

4. מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה.

5. מניחים את הבצקים על תבניות אפיה. לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה.



אופן הכנת הרוטב:

1. שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל.

2. משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב.

3. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר.



אופן הכנת הפיצה:

1. יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.

2. מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים.

3. מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.