פלפלים צבעוניים וקישואים עם ג'ינג'ר, קשיו ושום
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
שלא כמו שמנים צמחיים אחרים הנחשבים לבריאים, שמן הקוקוס אינו הופך לרעיל בשום שלב במהלך החימום. בשל יתרונותיו הבריאותיים וטעמו המעודן ניתן להשתמש בו כתחליף מצוין לחמאה, מרגרינה ושמן
השימוש בשמן הקוקוס נעשה נפוץ יותר ויותר במקביל לעלייה במודעות הבריאותית. בארצות-הברית הוא בכלל הפך ללהיט בעקבות הגילוי שהשימוש בו מסייע להרזיה
הנטורופת גיל שטרית: "אני ממליץ לשלב את שמן הקוקוס בתזונה היום יומית. הוא גם מצוין לשימושים קוסמטיים – לטיפוח עור הפנים והשיער ולהגנת השפתיים מיובש בחורף".
מרכיבים
- ניתן להוסיף כל ירק שמתבשל מהר (כמו כרישה או ברוקולי) חלוט (כמו גזר או כרובית)
- וגם טופו, אם רוצים.
- 8 פלפלים מצבעים שונים (ירוק, צהוב, אדום, כתום)
- 2-3 קישואים, רצוי כהים או צבעוניים, פרוסים לרוחב ל-2 ס"מ עובי
- 3/4 כוס אגוזי קשיו
- 2 –3 שיני שום גדולות פרוסות
- 5 ס"מ ג'ינג'ר מקולף וחתוך לחתיכות גסות
- מלח ים גס או רוטב סויה לפני הטעם
- 2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה
1.מסלקים את הזרעים והצלעות הלבנות של הפלפלים וחותכים לרצועות בעובי 4 ס"מ. חותכים כל רצועה לרוחב לשתיים.
2.במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים דק (אך לא למשחה) קשיו, שום וג'ינג'ר עם מעט מלח גס.
3.מחממים שמן קוקוס בווק או מחבת גדולה ומוסיפים את הפלפלים והקישואים. מקפיצים עד ירקות מתחילים להזהיב משני הצדדים. מוסיפים את תערובת השום- ג'ינג'ר-קשיו ובוחשים בכדי לפזר אותה באופן אחיד. ממשיכים להקפיץ בבחישה קלה עוד דקה או שתיים עד שהפלפלים מוכנים אך עדיין פריכים . מגישים מיד, רצוי עם אורז קוקוס.
נ.ב. ניתן לשמור חלק ממי ההשריה של האורז ולהשתמש בו ליצור רוטב לתבשיל: מערבבים ככוס-כוס וחצי של מים או מי השריה עם 2 כפיות קורנפלור וקורט כורכום ומוסיפים דקה לפני סוף הבישול ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר