Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> אורז קוקוס מבושם

אורז קוקוס מבושם

אורז קוקוס מבושם

תיאור המתכון

שלא כמו שמנים צמחיים אחרים הנחשבים לבריאים, שמן הקוקוס אינו הופך לרעיל בשום שלב במהלך החימום. בשל יתרונותיו הבריאותיים וטעמו המעודן ניתן להשתמש בו כתחליף מצוין לחמאה, מרגרינה ושמן


השימוש בשמן הקוקוס נעשה נפוץ יותר ויותר במקביל לעלייה במודעות הבריאותית. בארצות-הברית הוא בכלל הפך ללהיט בעקבות הגילוי שהשימוש בו מסייע להרזיה


הנטורופת גיל שטרית: "אני ממליץ לשלב את שמן הקוקוס בתזונה היום יומית. הוא גם מצוין לשימושים קוסמטיים – לטיפוח עור הפנים והשיער ולהגנת השפתיים מיובש בחורף".


מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1.שמים את האורז בקערה, ממלאים במים, מערבבים להוצאת עמלנים, שופכים את המים (שומרים להשקיית העציצים) וחוזרים על הפעולה עד שהמים צלולים. שורים ב-3 כוסות מים נקיים 20 דקות. מסננים אך שומרים את מי ההשריה.
2.מחממים את שמן הקוקוס בסיר כבד על חום ביוני-נמוך ומוסיפים שומשום, ציפורן, פלפל שחור, קינמון וקוקוס. מקפיצים כמה שניות עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מוסיפים את האורז המסונן ובוחשים כמה שניות עד שהגרגרים הופכים ללבנים.
3.מוסיפים 2/3 1 כוסות ממי ההשריה (לקיצור זמן הבישול, מרתיחים את מי ההשריה לפני שמוסיפים) , גזר, מלח וצימוקים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהמים נספגים. אין לבחוש. מורידים מן האש ושמים בצד לנוח עם המכסה 5 דקות. לפני