סופגניות דבש

סופגניות דבש

תיאור המתכון

נזכרתם מאוחר בהכנת הסופגניות? חנוכה חלף לכם מהר מדי? לפניכם מתכון לסופגניות קטנות ומטריפות והכי חשוב- קלות להכנה.

מרכיבים

אופן ההכנה

להמיס היטב שמרים+סוכר+מים. לתת לתפוח.
לערבב בקערה את שאר החומרים, להוסיף את תערובת השמרים ולהוסיף מים פושרים, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל בצק נוזלי (כמו של עוגה בחושה דלילה).
להניח לתפוח כחצי שעה, לא יותר.

להכין סיר עם שמן עמוק לטיגון. להביא את השמן לרתיחה. בעזרת שתי כפות וכוס מים ליד מעצבים את הסופגניות: מרטיבים כף אחת, לוקחים עליה כמות של חצי כף מהעיסה, ובעזרת הכף השניה מחליקים לתוך השמן הרותח. אחרי שצד אחד מטוגן, הופכים את הסופגניה כדי שטטגן על הצד השני.

להגשה: לפזר אבקת סוכר או להגיש עם סוכר ולטבול בו. אופציה נוספת- בסיר נוסף לחמם דבש, לטלטל בתוכו את הסופגניות עד שהן מקבלות כיסוי דק, ולהוציא.

המתכון באדיבות
מסעדת המטבח של רמה ת.ד. 18 הרי יהודה מיקוד 90804, מושב נטף, נטף הצג טלפון