סופגניות ביתיות
- מתאים ל: 30 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אין כמו סופגניות טריות וריחניות שהכנתם בעצמכם. מתכון פשוט וקל, לכבוד חג החנוכה, מבית היוצר של אייל מאפים טובים. ניתן ורצוי להכין עם ילדים (בהשגחת ההורים, כמובן).
מרכיבים
- 50 גר' שמרים טריים
- 1 כוס חלב פושר
- 1 ק''ג קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 6 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת לימון
- 100 גר' חמאה רכה
אופן ההכנה
מממיסים השמרים ב- 1/4 כוס חלב.
מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצים, וניל, גרידת תפוז ויתרת החלב, מוסיפים את השמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים בהדרגה חמאה וממשיכים ללוש 10 דקות, עד שהבצק חלק.
מפזרים על הבצק בתוך הקערה מעט קמח, מניחים מגבת לחה ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
לשים עוד דקה את הבצק, צרים כדור, מניחים על משטח מקומח ועל הכדור מגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
מחלקים את הבצק ל- 30 סופגניות ומניחים בתבנית משומנת.
מתפיחים את הסופגניות בתנור בחום 45 מעלות עד שהן מכפילות את גודלן, מניחים בתנור סיר עם מים שיספק לחות.
מחממים שמן עמוק ומכניסים אותן לשמן, כשהבסיס פונה כלפי מעלה. מטגנים 2 דקות כל צד עד שהיא שחומה (לשמן אסור לעבור את ה- 200 מעלות!).
כדאי לבדוק את הסופגניה הראשונה, אם במרכז היא עדיין בצקית סימן שהשמן חם מידי.
בתאבון!