מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ספריבס תמרים והל

ספריבס תמרים והל

תיאור המתכון

אתם מארחים. מתחשק לכם בשר, אבל משהו מיוחד. עם קצת השקעה תתקבל מנה למופת - צלעות ברוטב מתקתק וקריספי, מבית היוצר של השף ארז רגב ממסעדת מושבוצ הצפונית.

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר: מביאים מים וסוכר לרתיחה ומבשלים 6-5 דקות. מצננים. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר סירופ סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, קטשופ, דבש ורוטב HP.
טוחנים במעבד מזון את שאר המרכיבים, מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ומבשלים עד שהקצף נעלם כמו בקפה. מסירים מהאש.

צולים ומגישים: אחרי שממליחים ומפלפלים אותם צולים את נתחי הספריבס על גריל, מעבירים את הצלעות לתבנית ויוצקים עליהן רוטב ומים ביחס הבא: 700 מ''ל רוטב על 2 ליטר מים (שומרים את שאר הרוטב להמשך). מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים, עד שהספריבס מתרככות אך לא מתפרקות. מוודאים שהן מכוסות בנוזלים במהלך האפייה. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בתבנית.

סמוך להגשה מוציאים את הספריבס מהתבנית ומעבירים לסיר נקי. יוצקים לסיר את שארית הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ונדבק לצלעות. מגישים מיד.

המתכון באדיבות
מסעדת מושבוצ רמת הגולן, מושב רמות הצג טלפון הזמן שולחן