רוטב ערמונים ומרסלה - ''מבשלים חוויה''
- מתאים ל: כוס מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''
רוטב עשיר וחורפי, מתקתק ונפלא ההולם מאוד כבד עוף או אווז, סטייקים של סינטה, פילה או עגל חלב, וחזות של עוף, אווז, ברווז או מולרד.
מרכיבים
- 30 ערמונים קלופים
- 3 כפות שמן אגוזי לוז
- 1 כפית סוכר חום בהיר
- 125 מ''ל יין מרסלה
- ½ ליטר דמי גלאס
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
1. מטגנים קלות את הערמונים בשמן אגוזי לוז עד שנוצר ניחוח נעים, מוסיפים סוכר ומבשלים כשתי דקות להתקרמלות קלה.
2. מוסיפים מרסלה ומרתיחים עד שרוב היין מתאדה, מוסיפים דמי גלאס ומצמצמים עד שמתקבלת כוס אחת של רוטב במרקם סירופי, טורפים פנימה את הדבש ומסירים מהאש.
קישורים:לאתר ''מבשלים חוויה''