סבריבס תמרים והל
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסבריבס תמרים והל ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 ק"ג ספריבס לבן (חתוך לצמדים או לרביעיות)
- לרוטב:
- 1 ליטר מים
- 1 ק"ג סוכר
- 50 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
- 250 מ"ל חומץ בן יין אדום
- 250 גרם קטשופ
- 500 גרם תמרים לחים או יבשים ללא גרעין
- 250 מ"ל רוטב HP
- 2 לימונים שלמים
- 3 כפות מלח
- 1/4 כוס הל
- 2 עגבניות צלויות בגריל חתוכות גס
- 1 ראש שום קלוף
- 1 צרור נענע טרייה קצוצה גס
אופן ההכנה
מכינים סירופ סוכר: מביאים מים וסוכר לרתיחה ומבשלים 6-5 דקות. מצננים. n מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר סירופ סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, קטשופ, דבש ורוטב HP.
+ טוחנים במעבד מזון את שאר המרכיבים, מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ומבשלים עד שהקצף נעלם כמו בקפה. מסירים מהאש.
+ צולים ומגישים : אחרי שממליחים ומפלפלים אותם צולים את נתחי הספריבס על גריל, מעבירים את הצלעות לתבנית ויוצקים עליהן רוטב ומים ביחס הבא: 700 מ"ל רוטב על 2 ליטר מים (שומרים את שאר הרוטב להמשך). מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים, עד שהספריבס מתרככות אך לא מתפרקות. מוודאים שהן מכוסות בנוזלים במהלך האפייה. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בתבנית.
+ סמוך להגשה מוציאים את הספריבס מהתבנית ומעבירים לסיר נקי. יוצקים לסיר את שארית הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ונדבק לצלעות. מגישים מיד.