מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוק אווז חורפית עם פירה ערמונים ואסקלופ כבד אווז - ''מבשלים חוויה''

שוק אווז חורפית עם פירה ערמונים ואסקלופ כבד אווז - ''מבשלים חוויה''

שוק אווז חורפית עם פירה ערמונים ואסקלופ כבד אווז - ''מבשלים חוויה''

תיאור המתכון

המתכון באדיבות השף יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''

מרכיבים

אופן ההכנה

לתבשיל:
1. צורבים את שוקי האווז עד הזהבה קלה (אין צורך בשמן השוקיים מטגנים בשומן של עצמם), מוסיפים את ירקות השורש והעצמות ומטגנים כמה דקות, מוסיפים צרור תבלינים ויין לבן ומבשלים ברתיחה חזקה עד שרוב היין מתאדה.
2. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה כ- 4 שעות, עד שהשוק רכה מאוד וכמעט מתפרקת מהעצם.
3. מוציאים את השוקיים מהסיר ומעבירים לתבנית תנור, מתבלים במלח ופלפל.
4. את הנוזל שבסיר מסננים ומעבירים לקירור עד שנקרשת שכבת שומן מעל הנוזל, מוציאים ומשליכים אותה.
5. את הנוזל מרתיחים על אש גבוהה עד שכמותו מצטמצמת לכוס וחצי של נוזל סמיך במרקם סירופי. יוצקים כחצי כוס מהרוטב מעל השוקיים שבתבנית.
לפירה:
1. מבשלים את הערמונים בציר עגל עם טימין כחצי שעה עד שהם רכים מאוד, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים למחית מציר הבישול עד לקבלת מרקם קרמי, מתבלים במעט מלח.
2. לפני ההגשה: צורבים את כבדי האווז על מחבת רותחת , ללא שמן, כדקה וחצי מכל צד.
3. מחממים את שוקי האווז בתנור חם (200 מעלות) כ – 5 דקות.
4. מחממים את הרוטב וכשהוא מבעבע טורפים לתוכו את הדבש ומסירים מהאש.
5. להגשה: מניחים בצלחת ממחית הערמונים, מניחים לצידה שוק אווז, מניחים מעליה כבד אווז ויוצקים מעל הכל מהרוטב.