טארט בורדלו
- מתאים ל: 16 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מקסים לעוגת פאי עם קרם פטיסייר עשיר, בציפוי אגסים מבושלים בסירופ מתוק. מתאימה לכל אירוע! באדיבות קונדיטורית מורן מזרחי.
מרכיבים
- חומרים לבצק :
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 200 גרם קמח לבן מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כף סוכר
- 1 ביצה קרה + 1 כף מים קרים.
- חומרים למילוי:
- 1/2 כוס קרם פטיסייר מוכן (ניתן גם להכין מאבקה הנמכרת אצלנו בחנות)
- קרם שקדים (לערבב: 60 גרם חמאה רכה+60 גרם אבקת שקדים+ביצה+תמצית וניל)
- אגסים מבושלים בסירופ (הכנה: לקלף אגסים, לחצות ולהוציא הליבה. להכניס לסיר עם 1 כוס סוכר+1 ליטר מים+סרט מקליפת לימון+מקל וניל. להרתיח 2 דקות ולקרר. לסנן ולייבש. לפרוס כמו מניפה)
- החומרים מתאימים לתבנית פאי מס' 28
אופן ההכנה
אופן ההכנה :
במעבד מזון או בקערת מיקסר שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר ומעבדים קצרות עד לקבלת גרגירים קטנים. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לבצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 1/2 שעה.
מחממים תנור ל 160 מעלות. משמנים היטב תבנית פאי מתפרקת ומניחים אותה במקפיא ל 5 דקות. מרדדים לבצק ומניחים בתבנית. מחזירים למקפיא ל 10 דקות. מערבבים בקערה קרם שקדים וקרם פטיסייר, ממלאים את התבנית עד לכמחצית גובהה. מסדרים יפה את האגסים החצויים בתבנית כשפניהם כלפי מטה ואופים 25 דקות.
המתכון באדיבות
|
סדנת מנה אחרונה
בית יעקב 10, פינת הדקל 1 , ירושלים
הצג טלפון
02-6247503
|