מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> קציפת לימון ופירות יער

קציפת לימון ופירות יער

קציפת לימון ופירות יער

תיאור המתכון

לקראת החורף הקרב מגיש לנו גל פוני, שף קונדיטור מ'גל קייק'ס', קינוח אוורירי,קל להכנה וחורפי במיוחד המוגש בכוסות שוט ומחמם את האווירה.

קינוח קציפתי משולב בפירות העונה, מתכון ידידותי , קליל ובסיסי שפשוט כייף להכין ולהגיש ישר לאורחים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לפורר את הביסקוויטים עם מעט חלב ולהדק בתחתית הכוס.
2. להוציא גרידת לימון בעזרת פומפייה משני הלימונים ואת המיץ לסחוט בנפרד.
3. להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב עם 100 גרם סוכר (לא חזק מדי) ולהניח במקרר.
4. להקציף 3 חלבונים{לבן של ביצה}עם 100 גרם סוכר לקצף יציב וחזק.
5. לערבב לתוך השמנת המוקצפת את החלבונים בתנועות קיפול איטיות , להוסיף את החלמונים{צהוב ביצה}ולבסוף להוסיף את הגרידה והמיץ לימון ולערבב יחד עד לקבלת מרקם חלק.
6. לצקת את הקציפה לתוך כוסות שוט (מעל הבסקוטים ולסדר מעל פירות יער, פטל, אוכמניות. קוביות מנגו, או כל פרי אחר מהעונה.
7 . להקפיא ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

הערות

המלצת הגשה: את הקציפה יש להגיש בכוסיות שוט קטנות .