עוגת גזר של השף אדר קפלן מור
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מריחים ריח מתוק באוויר? עוגת גזר טרייה, מתוקה ועשירה מבית היוצר של השף אדר קפלן מור.
מרכיבים
- 4 ביצים
- 300 גר' סוכר חום
- 320 מ''ל שמן
- 250 גר' קמח
- 6 גר' אבקת אפיה (כפית גדושה)
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית ציפורן
- 270-300 גר' גזר טחון
- 80 גר' אגוזים
- 90 גר' צימוקים
- 1 כפית ג'ינג'ר
- גרידת תפוז (אפשרי)
אופן ההכנה
1. להקציף סוכר וביצים במטרפה
2. להוסיף שמן, להמשיך בהקצפה
3. להוסיף חומרים יבשים
4. לבסוף, להוסיף: גזר, אגוזים וצימוקים – לקפל לתוך המסה.
הערות
אפייה ב-180-190 מעלות 35-40 דקות
אפשרויות עיצוב ותבלון:
ניתן לשפוך חצי מהמסה לתבנית, לפזר גזר מגורר/סוכר חום/אגוזי מלך קצוצים (או את שלושתם יחד) ומעל לשפוך את יתר המסה.
ניתן מעל המסה ליצור גבעות מסוכר חום בשורה לעיצוב נחמד.
ניתן להוסיף או להחליף את הצימוקים בקליפות תפוזים מסוכרות קצוצות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת חלוה
שבזי 21, פינת מוהליבר, בכיכר, יהוד
הצג טלפון
03-6325484
|
תגובות
-
לא מומלץ
ענבל
(31/12/2008 11:01:00)
ניסיתי את העוגה לא ממליצה העוגה יצאה רטובה מדי
יש מתכונים יותר שווים ל א מ ו מ ל ץ!!!