גפילטע פיש של רותי קרניאל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
של רותי קרניאל
מרכיבים
- חומרים:
- 2 ק"ג דג קרפיון ללא עור ועצמות טחון בטחינה ביתית פעמים.
- את האידרה המרכזית לשמור.אם רוצים לעטוף את הקציצות בעור, לשמור אותו בצד ולהמליח אותו ואת יתרת העצמות.
- 4 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים עד למצב שקוף.
- 3-4 ביצים
- מלח/ פלפל שחור
- אבקת מרק
- כפית סוכר
- 1/4-1/2 כוס מים
- 2-3 כפות גדושות של פירורי לחם או מצה
אופן ההכנה
הכנה:
בקערת המיקסר לערבב את הדג הטחון עם יתרת החומרים. לערבב
כ- 5 עד 10 דקות. צריך להתקבל מירקם "קרמי".
חומרים לציר:
בצל פרוס
סלק פרוס
6 גזרים פרוסים
3 עלי דפנה
מים
הכנה:
בתחתית סיר גדול לפזר את הירקות הפרוסים.
להכין ביד רטוב קציצות בצורה אליפטית. אם רוצים עוטפים כל קציצה בעור בשוליים. להחליק ביד רטובה לסיר את הקציצות אחת ליד השניה , ואז גם מעל. לפזר את עלה הדפנה מעל ולכסות במים,כמעט כיסויי מלא.להביא לרתיחה,לכפות ולהנמיך את האש.אם מתאדים המים להוסיף כל פעם מים רותחים.
לבשל 3 שעות.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
הצג טלפון
053-8094618
|