ראש השנה: עוגת מוס גבינה, דבש ורימונים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות שף קונדיטור ברי סייג – מסעדת טאטי
מרכיבים
- תחתית:
- 70 גר' סוכר
- 70 גר' חמאה רכה
- 100 גר' קמח
- מעט קינמון
- מקפא רימונים:
- 130 מ''ל מיץ רימונים
- 20 מ''ל גרנדין
- 5 גר' גלטין מושרה ב 20 מ''ל מים קרים
- 130 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
- מוס גבינה ודבש:
- 300 גר' גבינה 9%
- 700 גר' שמנת חמוצה
- 100 גר' דבש
- 400 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
- 18 גר' גלטין מושרה במים קרים
אופן ההכנה
הכנת התחתית :
מערבבים את כל החומרים עד קבלת פירורים ואופים בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.
הכנת המקפא:
מערבבים את המיץ והגרנדין,
ממיסים את הגלטין המושרה במיקרוגל כ 20 שניות ומוסיפים למיץ ולגרנדין.
מחכים 5 דקות עד שהגלטין מתחיל לעבוד ואז מוסיפים את השמנת ומערבבים.
יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס''מ ומקפיאים.
הכנת המוס גבינה ודבש:
מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש, מוסיפים את הגלטין לאחר שהוןמס במיקרוגל כ 20 שניות ומערבבים היטב.
לבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.
הרכבת המוס:
בתוך רינג קוטר 24 ס''מ מניחים את הפירורים האפויים.
יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה ומניחים במרכז את מקפא הרימונים.
מכסים בחצי השני של מוס הגבינה ומקררים.
הערות
שימו לב! את המקפא יש להכין יום קודם!
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר