ראש השנה: פסטה בלסמיקה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת עונת החגים הקרבה ובאה, להלן מבחר מתכונים של מנות איכותיות ומפנקות, המבוססות על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל GI55). היוזמה למתכונים, שחוברו על ידי שפים ובשלנים מרחבי העולם, שהמשותף להם הוא האהבה לאוכל וכן היותם סוכרתיים - הינה של חברת נובו נורדיסק העולמית, המובילה בתחום הטיפולים לסוכרת.
פסטה בלסמיקה
מחבר: סנדרו גלאקובטי, איטליה
מספר קלוריות למנה: 257
מרכיבים
- 300 גרם פסטה פנה
- 10 קישואים קטנים (זוקיני)
- 1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
- 5 כפות חומץ בלסמי
- 30-40 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס
- ריחן (בזיליקום) טרי חתוך גס
- מלח
אופן ההכנה
1.שוטפים את הקישואים ופורסים לפרוסות.
2.מפזרים על הפרוסות מעט מלח ומטגנים במעט שמן זית במחבת מכוסה כעשר דקות.
3.מוסיפים 4 כפות של חומץ בלסמי וכף אחת של מים ומבשלים על אש גבוהה ללא מכסה כדקה.
4.מצננים את הקישואים
5.מבשלים את הפסטה ומוסיפים מלח.
6.מסננים ומצנים את הפסטה. ניתן לעשות זאת על ידי פיזור הפסטה על משטח נקי.
7.מערבבים את הפסטה עם כף אחת של חומץ בלסמי וכף שמן זית בקערה גדולה.
8.מוסיפים את הקישואים עם הרוטב, גבינת פרמזן ובזיליקום.
לערבב היטב ולהגיש
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר