ראש השנה: מתכון עוגת חלוה פיסטוק עם טרוף שוקולד דבש לוונדר
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
'חלוה' בית קפה קונדיטוריה באזור התעשייה ביהוד, מציעה לחגי תשרי עוגה בחושה ועשירה במילוי מפתיע של טרוף שוקולד דבש לוונדר, חלוה ופיסטוק.
מרכיבים
- חומרים ל-1 תבנית בגודל של אינגליש קייק:
- 150 גר' חמאה רכה
- 240 גר' סוכר
- 10 גר' אבקת אפיה
- 1 ביצה
- 120 גר' חלוה מפוררת (ניתן להשתמש גם בשערות חלוה)
- 280 גר' קמח
- 2 כפיות ויסקי (או ליקר דרמבוי)
- 150 גר' פיסטוק טחון (טבעי, קלוף)
- טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק):
- 150 גר' דבש
- 150 גר' גלוקוז (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
- 500 מל' שמנת מתוקה (ככל שאחוז השומן גבוה יותר, איכות השמנת גבוהה יותר)
- 1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר
- 1 ק''ג שוקולד מריר באיכות גבוהה (60% מוצקי קקאו לפחות)
- 25 גר' חמאה
אופן ההכנה
להכין את הטרוף מבעוד מועד:
1.להרתיח את הדבש, הגלוקוז, והשמנת המתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.
2.להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה.
3.להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.
העוגה:
1.בקערת המערבל להקציף הביצה, הסוכר והויסקי לקצף לבן.
2.להוסיף חמאה רכה.
3.בקערה נוספת לערבב – קמח, אבקת אפיה, חלוה, פיסטוק טחון.
4.להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.
5.בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.
6.מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.
7.לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.
טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת חלוה
שבזי 21, פינת מוהליבר, בכיכר, יהוד
הצג טלפון
03-6325484
|