ראש השנה: צלעות טלה בכמון ודבש על מצע אספרגוס בחמאה ולימון
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף טל כהן ל''טיב טעם''
מרכיבים
- החומרים לצלעות טלה:
- 12 יח' צלעות טלה
- 1/4 כוס שמן
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון טחון
- 1/4 כוס דבש
- החומרים לאספרגוס בחמאה ולימון:
- 2 זרי אספרגוס
- 100 גרם חמאה
- מיץ מ-3 לימונים
- 2 כפות סוכר
- מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת הצלעות:
מחממים במחבת פסים את שמן הזית, מפלפלים וממליחים את הצלעות ומפזרים מעליהם את הכמון. כשהשמן חם, מניחים את הצלעות כשתי דקות מכל צד, מוציאים מהמחבת ומניחים על תבנית ושומרים חם בתנור על 170 מעלות למשך 4-5 דקות.
אופן הכנת האספרגוס: מרתיחים בסיר מים עם קצת מלח ומכניסים את האספרגוס למשך
עם מים קרים על מנת לעצור את תהליך הבישול של האספרגוס, מסננים ומניחים בצד. מחממים את החמאה במחבת מוסיפים
אופן הכנת האספרגוס:
מרתיחים בסיר מים עם קצת מלח ומכניסים את האספרגוס למשך 4-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה
עם מים קרים על מנת לעצור את תהליך הבישול של האספרגוס, מסננים ומניחים בצד. מחממים את המחאה במחבת, מוסיפים לימון וסוכר ומצמצמים את הרוטב בשליש. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים אותו ברוטב כ-3 דקות.
הערות
הצעת הגשה: מניחים מספר אספרגוסים במרכז צלחת עגולה, מעליהם מניחים שלוש יח‘ של צלעות טלה, מזליפים דבש על הצלעות ועל האספרגוס ומעטרים עם רצועות גזר דקות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת טיב טעם
אבא אחימאיר 27, תל אביב
הצג טלפון
03-6424386
|