פאי שוקולד – ערמונים על קדאיפ - ''מבשלים חוויה''
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: מעל שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף - יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''
מרכיבים
- לקדאיפ - ערמונים:
- 35 גרם ערמונים קצוצים דק מאוד
- 50 גרם קדאיפ
- 15 מ''ל שמן אגוזי לוז
- 20 גרם דבש
- לקרם שוקולד:
- 120 גרם שוקולד מריר משובח
- 20 גרם חמאת קקאו
- 3 חלבונים
- 1 כף סוכר
- לערמונים מושרים בדבש:
- 10 ערמונים פרוסים לשלוש פרוסות כל אחד
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
לקדאיפ:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים
2. מרפדים תבניות אישיות (תחתית ודפנות) ואופים בחום של 180 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
3. מצננים קלות ומחלצים מהתבנית.
לערמונים:
1. מביאים לרתיחה מים ודבש, מוסיפים ערמונים ומבשלים 2 דקות.
2. מכבים להבה ומצננים בתוך הסירופ.
לקרם:
1. ממיסים בבן מארי (סיר כפול) שוקולד וחמאת קקאו.
2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
3. מאחדים את התערובות, מעבירים לשק זילוף ומצננים היטב.
להגשה:
1. בתוך קלתית הקדאיפ מפזרים כמה פרוסות ערמונים בדבש.
2. מזלפים מעל מקרם השוקולד, מפזרים מעל עוד ערמונים עם מעט מהסירופ.
קישורים:לאתר ''מבשלים חוויה''