מתכונים טו באב: סופלה שוקולד חם באגסים ווסקי
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 60 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סופלה סקסי ,במיוחד לחג האהבה, באדיבות Roy שוקולד.
מרכיבים
- לאגסים:
- 2 אגסים בשלים
- 4 כפיות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות ווסקי
- לסופלה:
- 100 גרם שוקולד מריר( לפחות 60%)
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 2 חלמוני ביצים
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפיות קמח
- 5 כפיות ווסקי
אופן ההכנה
רוטב אגסים ווסקי:
קולפים את האגסים ומבשלים אותם עם הסוכר והמים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי סירופ סמיך.
מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים את הוויסקי.
סופלה:
מחמים את השוקולד והחמאה במיקרוגל עד כדי המסה מוחלטת (זהירות מחימום ממושך).
טורפים את הסוכר, הביצים והחלמונים עד שילבינו. עתה יש למזוג את תערבת השוקלד הסמיכה והמצוננת באיטיות לתוףך תערובת הביצים תוך כדי עירבול. להוסיף את הקמח והקורנפלור ולאחריהם את הוויסקי תוך כדי עירבול עדין.
לחמם את התנור ל- 170 מעלות למלמלא 2 כלי סופלה אישיים עד כדי 3/4 גובה ולהכניס לתנור ל10 דק'.
להוציא ולהגיש לצד סירופ האגסים.
לאכול מיד
קישורים:רוי שוקלד