עוגת גלידת תמרים
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 60 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שילוב ממרחי תמרים וסילאן בעוגות ובקינוחים מעשיר אותם בהרכב התזונתי העשיר של התמר כולל סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, ויטמין A , ויטמיני B ו-C. הודות למתיקותם, ניתן לצמצם את השימוש בסוכר וממתיקים מלאכותיים אחרים או אף לוותר עליהם לחלוטין. תכולתם הקלורית של התמרים נמוכה ביחס לסוכר והם מכילים סיבים תזונתיים שתורמים לפעילות מערכת העיכול.
מרכיבים
- 3 חבילות שמנת מתוקה
- 3 צנצנות ממרח תמרים של ''חצר כנרת'' בשלושה טעמים: אגוזים, חלבה ושוקולד.
אופן ההכנה
1. להקציף את השמנת לקצף יציב ולקפל פנימה את אחד הממרחים. להקפיא לחצי שעה.
2. לחזור על סעיף 1 עם שאר הטעמים.
3. להקפיא ל- 4 שעות
4. להגיש קפוא בתוספת זיגוג סירופ סילאן תמרים ''חצר כנרת''
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים