לחם לבן עם חמוציות ותימין
- מתאים ל: כיכר לחם במשקל 700 גרם מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". השילוב בין חמוציות ותימין מפיק לחם מבושם, בעל טעמים מתקתקים ועמוקים.
מרכיבים
- לפוליש (בצק מקדים, שמכינים 12 שעות לפני)
- 140 גרם (1 כוס) קמח לחם או קמח לבן פשוט מנופה
- 80 מ"ל (שליש כוס מים)
- 5 גרם שמרים טריים (מקוביה או 1 כפית שמרית)
- לבצק
- 210 גרם (1 וחצי כוסות) קמח לחם או קמח לבן פשוט מנופה
- 120 מ"ל (כוס מים)
- 5 גרם שמרים טריים (מקוביה או 1 כפית שמרית)
- הפוליש שהכנו מראש
- 5 גרם (1 כפית) מלח
- 15 גרם (1 כף גדושה) סוכר
- עלים מ-2 גבעולי תימין
- 85 גרם (1 כוס) חמוציות
אופן ההכנה
1. מכינים את הפוליש. מערבלים במהירות נמוכה את השמרים עם המים והקמח 6 דקות, עד לקבלת
בצק אחיד וחלק שנפרד מדפנות המיקסר (הבצק אמור להיות קצת גמיש אך קשה). מעבירים
לקערה משומנת, עוטפים בניילון ומשאירים ללילה במקרר.
2. מכינים את הלחם. לשים את החומרים לבצק, למעט החמוציות, 6 דקות. מוסיפים את הפוליש ואת
החמוציות ולשים יחד 3 דקות נוספות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו מעט בידיים.
4. מעבירים לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל 20- דקות.
5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. יוצרים כיכר ומעבירים לתבנית אפייה מקומחת.
6. מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהכיכר מכפילה את נפחה.
7. חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל 250- מעלות.
8. מקמחים וחורצים כמה חריצים בכיכר בעזרת סכין חד.
9. מכניסים לתנור, מתיזים מעט מים על הדפנות, כדי ליצור אדים בתוך התנור.
10. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 40-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
11. הופכים את הלחם ונוקשים בתחתיתו, הצליל אמור להיות חלול. אם הצליל כבוי או אטום, מחזירים
את הלחם לתנור למספר דקות נוספות.
12. מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה. לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי
ויתייבש מהר.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר