מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מנסף אורז

מנסף אורז

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". זו קדירת אורז עם טלה, צנוברים ושפע תבלינים, אותה נוהגים הדרוזים להגיש בחתונות ובשמחות אחרות.
סוד קסמה של הקדירה הוא בבישול הארוך של הטלה המתובל, ובטעמיו שנטמעים היטב בגרגירי האורז.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את נוזל הבשר. מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות עד
להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 3 דקות להזהבה קלה. יוצקים את המים, מוסיפים את התבלינים
ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי-שעתיים, או עד לריכוך הבשר.
מסננים ושומרים את הבשר ונוזל הבישול בכלים נפרדים.
2. מכינים את הקדירה. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הצנוברים ומטגנים על
להבה בינונית-נמוכה, 3-2 דקות, להזהבה קלה. מוציאים כף מהצנוברים ושומרים לשלב ההגשה.
3. מוסיפים לסיר את הבשר המבושל, האורז והתבלינים, לא מערבבים. יוצקים את הנוזל עד לכיסוי האורז.
4. מניחים על הסיר מגבת לחה ומכסים. מבשלים 7 דקות על להבה בינונית, מכבים את האש ונותנים
לאורז לנוח עטוף ומכוסה, 20-15 דקות. בזמן זה הוא ממשיך להתרכך, ולכן חשוב לא להסיר את
המגבת, ולא לפתוח את הסיר.
5. לפני ההגשה. הופכים את תכולת הסיר על סינייה )תבנית עגולה גדולה( ומפזרים מעל את הצנוברים
ששמרנו.
ואפשר גם:
לרפד את הסינייה בפיתה דרוזית ולפזר סומק ופטרוזיליה מעל.