מרק ערמונים - ''מבשלים חוויה''
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: מעל שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''
מרכיבים
- ¼ ק''ג ערמונים קלופים
- ½ ליטר חלב
- ציר ירקות (או מים) לפי הצורך
- מעט מלח
אופן ההכנה
1. מבשלים את הערמונים בחלב על סף רתיחה כ – ½ שעה, עד שהם מתרככים ורוב החלב נבלע בהם. שומרים בצד מס' ערמונים לקישוט.
2. מעבירים את שאר תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים היטב למחית חלקה.
3. מחזירים לסיר ומדללים במרק הצח עד למרקם הרצוי (מומלץ שהמרק לא יהיה סמיך מדי). מתבלים במעט מלח.
4. מביאים את המרק לרתיחה, תוך בחישה, מוזגים לקערות אישיות ומקשטים בערמונים השלמים ששמרנו בצד.