Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת גבינה אפויה ופרג

עוגת גבינה אפויה ופרג

עוגת גבינה אפויה ופרג

תיאור המתכון

אפייה בתבניות פיירקס (זכוכית ומתכת)

לתבנית קפיצית קוטר 22,

מרכיבים

אופן ההכנה

במיקסר עם גיטרה מרככים חמאה וסוכר. כשהתערובת אוורירית ולבנה מוסיפים ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון. ולבסוף את הקמח. מערבבים רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לכ- 4 שעות.
לאחר שהבצק קר וקשה, מקמחים משטח אפייה ומרדדים עלה של בצק לעובי של כ- 3 מ"מ. חשוב שהעלה יהיה גדול מגודל התבנית. מניחים בתבנית ומהדקים גם על הדפנות, מורידים את שאריות הבצק מדופן התבנית בעזרת סכין. מכניסים לפריזר ל-1/2 שעה.



מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר מערבבים גבינה, חלב, ביצים, סוכר ווניל כ- 5 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהמסה חלקה.
מרוקנים את תוכן מלית הפרג לקערה ומוסיפים כ- 150 גרם ממסת הגבינה, מערבבים. מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים את הפרג לתוך התבנית. מחזירים להקפאה לכ- ½ שעה. לאחר ½ שעה מוציאים את התבנית ושופכים את יתרת הגבינה מעל הפרג.
מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת (צריכה להישאר מעט רכה במרכז).
לאחר שהעוגה התקררה מכניסים למקרר לכ- 4 שעות, ניתן להכין גם יום קודם.



את הציפוי מערבבים ושופכים מעל העוגה הקרה, מקשטים בפרג.

הערות

את אותה ורסיה של עוגה אפשר לעשות גם עם מלית פירות יער.

המתכון באדיבות
מסעדת אספרסו בר רמת אביב איינשטיין 40, קניון רמת אביב, תל אביב הצג טלפון