עוף בקארי ושעועית ירוקה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תאילנד אצלכם במטבח! בכמה שלבים פשוטים, תוכלו ליהנות ממנה מיוחדת, המשלבת ניחוחות מן המטבח האסייתי ומציעה חווית פול-מון מלאה.
מרכיבים
- 750 גרם בשר ירך נקי מעצם (''פרגיות'')
- 250 גרם שעועית ירוקה
- רבע כוס מחית קארי ירוק
- 400 מ''ל חלב קוקוס
- הכנת קארי ירוק:
- פלפל ירוק אחד( מגורען), 3 בצלים ירוקים חתוכים גס, שני שיני שום, ¼ כוס עלי כוסברה
- קצוצים גס, ¼ כוס עשב לימון, ¼ כוס שמן סויה, 2 כפות מים, כפית מחית שרימפס, ½ כפית אבקת כמון, 225 גרם שורשי במבו פרוסים דק.
- מעבדים את כל החומרים למחית חלקה (מתקבלת בערך ¾ כוס).
אופן ההכנה
פורסים את חלקי הירך לרצועות דקות. את השעועית חותכים לפיסות של 5 ס''מ.
מחממים ווק או מחבת טיגון גדולה, מוסיפים את מחית הקארי, ומבשלים תוך כדי בחישה כ- 3 דקות או עד שמופץ ריח. מוסיפים את ניתחי העוף, ומבשלים כ- 10 דקות עד שהעוף כמעט מוכן.
מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה. מצמצמים כ – 30 דקות (ללא מחסה), ומוסיפים את השעועית. מבשלים עוד 10 דקות (עד לריכוך השעועית), ומגישים חם.
קישורים:פודסטפס
המתכון באדיבות
|
סדנת פודסטפס
ישראל בק 41, תל אביב
הצג טלפון
053-8094981
|