שוקונגו - עוגת שוקולד חמה בפויקה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קינוח מפנק משוקולד בלגי משובח, בזיגוג שוקולד לבן נוזלי. חגיגה לאוהבי השוקולד, זהירות ממכר!!!
מרכיבים
- 9 ביצים
- 600 גר' שוקולד מריר 70% קקאו לפחות.
- 300 גר' חמאה
- 100 גר' סוכר
אופן ההכנה
•את השוקולד ממיסים ביחד עם החמאה על בן מארי עד שהעיסה אחידה וחלקה.
•במקביל, מקציפים את הביצים (גם החלמון וגם החלבון ביחד) , עם הסוכר.
•לאחר שהביצים יציבות והשוקולד מומס אבל לא רותח מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגה יחד עם הביצים.
•יוצקים את התערובת לפויקה קטן (רבע) ומכניסים לפויקה מס' שלוש עם מכסה פתוח (של הקטן)- את הגדול מכסים ואופים מעל המדורה או הכיריים במטבח– במשך 12 דקות.
הערות
ניתן להשאיר את התערובת במקרר ולאפות רק לפני האכילה!
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת פויקה
תרצה 14 , יפו, תל אביב
הצג טלפון
03-6814622
|