מרק קישואים ופסטו:
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
אמיר מרקוביץ', השף של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על המתכון
מרכיבים
- מצרכים למרק:
- 8 קישואים, חתוכים לרבעים
- 1 כף חמאה
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 3 קוביות שום דורות
- 1.5 ליטר מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מצרכים לפסטו:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף צנוברים
- 4 קוביות תערובת לבישול איטלקי דורות
- 1 כף גבינת פרמז'ן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
•בסיר בינוני מאדים את הבצל עם החמאה.
•מוסיפים את הקישואים ואת קוביות השום ומערבבים.
•מוסיפים את המים, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
•מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
•טוחנים את המרק במעבד מזון עד שמתקבל מרקם קטיפתי, בודקים את התיבול ומסירים מהאש.
•להכנת הפסטו - טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני את כל המצרכים, עד שמתקבל מרקם אחיד.
•מוזגים את המרק לצלחות, מזלפים פסטו למעלה, ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר