שוק טלה ברוטב צ'ימיצ'ורי על האש
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לכבוד יום העצמאות- מתכון עסיסי של שוק טלה על האש מבית כד בני דרום והשף יניב פרטוש תמיר
מרכיבים
- 2 ק"ג שוק טלה צעיר
- 1 לימון
- 4 כפות צימוקי זיתים "בני דרום"
- 1/2 צנצנת צ'ימיצ'ורי "בני דרום"
- 4 כפות שבבי שום "בני דרום"
- חוט שמשון
- 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית של "בני דרום
אופן ההכנה
מרסקים במעבד מזון קליפת לימון עם צימוקי זיתים, שבבי שום וצ'מיצ'ורי עם השמן זית
מורחים את שוק הטלה בממרח שהכנו וקושרים לצורת גליל בעזרת חוט שמשון
מניחים את שוק הטלה למנוחה ל- 24 שעות במקרר (לא חובה אבל רצוי מאד). מוציאים את שוק הטלה מהמקרר כשעתיים ליפני הצלייה, סוחטים עליו את הלימון מתבלים במלח ופלפל. צולים על גריל פחמים בצליה איטית (חום נמוך או רשת גבוה) כ- 25 דק' הופכים וצולים כ- 25 דק' נוספות ומורידים מהאש.
להגשה: ממתינים כ- 10 דק', פורסים, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל