מרק שומר בניחוח אניס
מסעדת ארומה שף
05/05/2008
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאת השף: ניידרמן עדו
מרכיבים
- 6 יחידות שומר טרי.
- 2 יחידות כרישה (פרסה).
- ½ כוס אניס (עראק/פרנו/פסטיס/ריקארד)- כ-150 מ"ל .
- 100 גרם חמאה (אפשר שמן).
- תבלינים: מלח ו/או אבקת מרק דגש, פלפל שחור גרוס.
- קרוטונים.
- שמיר קצוץ.
אופן ההכנה
חותכים את השומר לרבעים ומסירים מהלב את הגזע ופורסים דק.
את הכרישה חוצים לאורך רק את החלק הלבן ופורסים דק.
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית ומאדים תחילה את הכרישה, לאחר שהכרישה נהיית שקופה מוסיפים את פרוסות השומר וממשיכים לאדות כ-5 דקות עד שהשומר מתרכך. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות (כ-5 ס"מ מעל).
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם. טועמים ומשלימים תיבול בהתאם.
מכבים את האש ומוזגים אל תוך המרק את האניס ומערבבים היטב.
מגישים בקערות מרק עם קרוטונים ומפזרים מעל מעט שמיר קצוץ.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ארומה מסעדת שף
המייסדים 66, זכרון יעקב
הצג טלפון
04-6390728
|