מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק שומר בניחוח אניס

מרק שומר בניחוח אניס

מרק שומר בניחוח אניס

תיאור המתכון

מאת השף: ניידרמן עדו

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את השומר לרבעים ומסירים מהלב את הגזע ופורסים דק.
את הכרישה חוצים לאורך רק את החלק הלבן ופורסים דק.
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית ומאדים תחילה את הכרישה, לאחר שהכרישה נהיית שקופה מוסיפים את פרוסות השומר וממשיכים לאדות כ-5 דקות עד שהשומר מתרכך. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות (כ-5 ס"מ מעל).
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם. טועמים ומשלימים תיבול בהתאם.
מכבים את האש ומוזגים אל תוך המרק את האניס ומערבבים היטב.
מגישים בקערות מרק עם קרוטונים ומפזרים מעל מעט שמיר קצוץ.

המתכון באדיבות
מסעדת ארומה מסעדת שף המייסדים 66, זכרון יעקב הצג טלפון