קציצת גפילטפיש עם פילה סלמון על מצע קרפצ'יו סלק ווינגרט חזרת ודבש
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה עיקרית מיוחדת לפסח ממסעדת מיט אנד ווין
מרכיבים
- גפילטפיש:
- קילו וחצי של פילה קרפיון
- 4 ביצים
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 כפות פלפל לבן
- 4 כפות סוכר
- 4 ליטר מים
- סלמון:
- 4 פילטים של סלמון עם משקל של 220 גרם כל אחד
- סלק:
- 2 סלקים טריים מקולפים
- ויניגרט חזרת ודבש:
- 30 גרם שורש חזרת
- 150 גרם דבש
- 150 גרם שמן זית
- 10 גרם
- בלסמי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
גפילטפיש:
מבשלים את הביצים לביצים קשות, טוחנים אותם עם הפילה קרפיון לעיסה אחידה, מוסיפים 2 ביצים טריות.
מוסיפים קמח מצה, פלפל לבן, 2 כפות סוכר, רבע כפית מלח ומערבבים לעיסה אחידה.
נרתיח מים עם הסוכר, המלח והפלפל הלבן שנותרו מהכמות המקורית. ניצור קציצות של 100 גרם כל אחת, ונכניס אותם למים ונבשל על אש נמוכה כשעתיים.
מוציאים ומקררים במקרר.
רוטב של ויניגרט חזרת ודבש:
במעבד מזון נכניס את השורש חזרת, הדבש והבלסמי, קורט מלח ופלפל ובהזלפה איטית תוך כדי עבודה של המעבד מזון נזליף לאט את השמן זית, עד למרקם מושלם
סלק:
לוקחים את הסלק ופורסים לדסקיות בעובי של חצי מילימטר ומסדרים על הצלחת כמשטח אחיד.
סלמון:
את פילה הסלמון לצרוב במחבת עם שמן זית כדקה וחצי מכל צד לדרגת מדיום.
הרכבת המנה:
לאחר סידור הסלק על הצלחת יש להניח את פילה הסלמון במרכז הצלחת על הסלק.
את קציצות הגפילטפיש נניח כמניפה לצידו של הסלמון.
ונבזוק את הויניגרט על הקרפצ'יו סלק מסביב לצלחת.