מופלטה מרוקאית

מופלטה מרוקאית

תיאור המתכון

רשת מסעדות ORO במושב גאליה ובראשון לציון מציעות הצצה למטבח המרוקאי בחג המתוק ביותר "המימונה"

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק
לערבב כל החומרים, להוסיף מים בהדרגה לפי הצורך , ללוש את הבצק עד שיהיה רך כמו גומי (יבש לא נוזלי). לתת לבצק לנוח 10 דקות. חותכים הבצק לעיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ ומניחים אותם על מגש גדול עליו שפכנו שמן (בין 3/4 לכוס שמן) מניחים את העיגולים במגש עם השמן למנוחה של 15 דקות. תהליך המנוחה חשוב למופלטה על מנת שתתפח ותתגמש.

אופן ההכנה של המופלטה:
מחממים מחבת גדולה אש גבוה לוקחים כדור בצק טבול בשמן מניחים על משטח העבודה ומותחים אותו מהקצוות על ידי לחיצה עם שתי הידיים עד שהוא נהיה דק בגודל של המחבת
שמים מעט שמן בתוך המחבת. מניחים את המופלטה השטוחה על המחבת נותנים לה דקה בערך להטגן המופלטה מוכנה כאשר הגוון שלה מעט שחום. בשלב זה מכינים את הבאה בתור שוטחים אותה לגודל המחבת הפנימי הופכים את המופלטה שנמצאת במחבת ומניחים עליה את הבאה בתור. כעת יש לנו 2 מופלטות על המחבת. שוב מכינים את הבאה בתור כעבור כדקה הופכים את כל החבילה עם 2 המופלטות ומניחים את החדשה למעלה. וכן הלאה כל פעם מתווספת מופלטה לחבילת המופלטות במחבת שנשארות חמות.
מגישים חם עם הרבה חמאה ודבש או עם ריבה מרוקאית.

המתכון באדיבות
מסעדת אורו תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה , גאליה הצג טלפון קופונים לאורו