מתכון לפסח: מצה מצופה ברוטב Leonidas מסורתי
- מתאים ל: 10-15 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה טעימה וקלה להכנה לימי החג
מרכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 30 גרם חמאה
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- בכלי נפרד 1 כף קורנפלור מומס ב – 4 כפות חלב
- קוקוס גרוס / שברי קקאו / שברי פיסטוק / אגוזים או שקדים טחונים דק.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר על אש נמוכה את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור והשוקולד. כאשר התערובת מתחילה לבעבע (אין להביא לרתיחה) מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס כולו. מוסיפים את הקורנפלור שהמסנו קודם לכן בחלב ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.
לפני ההגשה:
שוברים את המצות לחתיכות. מעבירים את הרוטב לקערה עמוקה ורחבה וטובלים בפנים את המצות (אפשר לטבול הכל או רק את מחצית החתיכה). מפזרים מעל את שבבי קוקוס והקישוטים האחרים לפי טעם אישי ומניחים בצד להתקרר. ניתן לשמור במקרר עד להגשה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר