דאל מסורתי
- מתאים ל: 2-4 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדאל מסורתי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1/4 1 כוסות תור דאל /עדשים אדומים
- 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3-4 כוסות מים
- חופן עלי קארי
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
- 1 כפית שום כתוש
- 1 פלפל ירוק חריף טרי (לפי הטעם)
- 1-2 פלפל שאטה אדום יבש (לפי הטעם)
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית חרדל שחור
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 2-3 כפות גהי/שמן צמחי
- 1/4 כפית הינג (אספטידה)- לא חובה אך מומלץ מאד.משמש להפחתת גזים וסיוע בעיכול
- 3 כפות כוסברה קצוצה טרייה
אופן ההכנה
1.שוטפים את העדשים מספר פעמים,לא חובה להשרות
2.בסיר מוסיפים את העדשים ,המים ,עגבנייה קצוצה ,בצל קצוץ ,הינג ,כורכום וסוכר .מבשלים כ-25 דק' עד לריכוך והתחלת פירוק העדשים(התבשיל צריך לצאת כמחית אך לא לגמרי ,ניתן להוסיף מים במהלך הבישול במידה וחסר) ,עם סיום הבישול יש להוסיף מלח.
3.במחבת עמוקה מחממים את הגהי, מוסיפים את זרעי החרדל השחור,זרעי הכמון לטיגון של עד דקה,מוסיפים את הג'ינג'ר,שום,פלפל חריף ירוק,פלפל שאטה ,כוסברה טרייה ועלי קארי לטיגון של עוד כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
4.מוסיפים למחבת את העדשים המוכנות ומבשלים עוד כ- 5 דקות לחיבור הטעמים
5.מגישים חם בתוספת צ'אפטי או אורז בסמטי לבן מאודה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת צ'אטני
החשמונאים 79 , תל אביב
הצג טלפון
077-4990509
|