מתכון לפסח: טארט שקדים ספרדי (כשר לפסח)
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: 20-60 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח מושלם. לא קל מידי ולא כבד מידי לא פשוט מידי ולא מורכב מידי. טעמים מענגים בפשטותם , מרקם קל ובעל נוכחות.כקינוח, בספרד מוגש עם כוסית בוטריטיס- אנחנו אוהבים אותו מאד גם עם הקפה שלנו.
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות
- 200 ג' סוכר
- קליפה מלימון
- 200 ג' שקדים טחונים
- 1 כפית קינמון טחון
- 50 ג' אבקת סוכר
אופן ההכנה
1.לחמם תנור ל 150 מעלות. לשמן היטב תבנית קפיצית 26לקמח ( לכבוד פסח אפשר בקמח תפ''א ).
2. בקערת מיקסר להקציף היטב: ביצים, סוכר, קינמון, קליפת לימון עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח
3. לקפל בעדינות פנימה את השקדים הטחונים
4. לשפוך את התערובת לתבנית המשומנת/מקומחת ולאפות כ - 30 דקות
5 להשאיר להתקרר בתבנית
6.להגשה - להעביר לצלחת הגשה ולפזר בנדיבות את אבקת הסוכר.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר