פילה סלמון במיסו
תיאור המתכון
מאת אביעד בן שבת, שף מסעדת פאסיפיק במלון קראון פלזה תל אביב. זוהי מנה המורכבת בעיקר מחלבון, שהינו מרכיב חשוב שמסייע לתחושת שובע. מומלץ לשלב עם פירה תפוח אדמה (פחמימה) וסלט ירקות (חשוב להשאיר את הקליפה אשר עוזרת בספיגה איטית של הפחמימות), ובתוספת שמן זית, שמסייע בהאטת קצב התרוקנות הקיבה ובכך תורם לתחושת שובע לאורך זמן.
מרכיבים
- פילה סלמון כ-200-250 גרם
- 3 כפות מיסו
- כוס סאקה
- כוס מירין
- שתי כפות דבש
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
בסיר מרתיחים את הסאקה, מירין, סוכר, דבש תוך כדי בחישה עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מקררים ואז יוצקים את המרינדה על הסלמון ומשרים אותו לפחות ללילה אחד. על נייר פרגמנט אופים את הסלמון בתנור בחום של 200 מעלות ל-6-7 דקות.