במיה ברוטב עגבניות עם משמשים ושזיפים מיובשים
תיאור המתכון
של נסים כהן, מטבח סורי-לבנוני, מבשל ב"יאמי" - אתר הבשלנים הביתים
מרכיבים
- חצי ק"ג במיה טרייה או קפואה מנוקה
- 2 שיני שום
- כוס וחצי מים
- 2 כפות רכז רימונים
- קופסת רסק עגבניות קטנה
- 7-8 שזיפים מיובשים
- 7-8 משמשים מיובשים
- מלח, פפריקה ופלפל
אופן ההכנה
שוטפים את הבמיה במים ומייבשים היטב במגבת, מטגנים את השום במעט שמן, מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים, רסק עגבניות, תבלינים ורכז רימונים, מבשלים על אש קטנה למשך כעשרים דקות.
קוצצים לחתיכות קטנות את המשמשים והשזיפים ולקראת סוף הבישול מוסיפים אותם לבמיה וממשיכים לבשל כעשר דקות.
קישורים:יאמי