חיר , kheer -דייסת אורז
- מתאים ל: 2-5 מנות
- זמן הכנה: 30-60 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחיר , kheer -דייסת אורז ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 500 מ''ל חלב
- 250 גרם אורז לבן
- כוס סוכר
- 4 כפות גהי
- חופן צימוקים
- חופן שקדים מולבנים
- חופן פיסטוקים
- 1/2 כפית הל טחון
אופן ההכנה
1.לשטוף את האורז ולהשרות כ-30 דק' במים.לסנן לייבש .
2.במחבת מוסיפים את הגהי והאורז ומטגנים כ-5 דק' על אש בינונית.
3.מוסיפים את הסוכר וההל ותוך כדי בחישה מתחילים להוסיף את החלב בהדרגה.
4.מבשלים על אש קטנה עד בינונית תוך כדי ערבוב .מוסיפים במידת הצורך חלב עד לריכוך האורז והפיכת התבשיל לדייסה.(שיטת ההכנה דומה מאד להכנת ריזוטו).
5.עם סיום התבשיל מוסיפם את השקדים הצימוקים והפיסטוקים.
הערות
מומלץ להגיש במצב פושר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת צ'אטני
החשמונאים 79 , תל אביב
הצג טלפון
077-4990509
|