גולאב ג'אמון
- מתאים ל: 2-5 מנות
- זמן הכנה: 30-60 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מעדן הודי מתוק וטעים המוגש לכם באדיבות מסעדת צ'אטני.
מרכיבים
- מצרכים לכדורים
- 450 גרם אבקת חלב
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח לבן/קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 50 גרם גהי/ חמאה
- 2 כפיות הל טחון
- מצרכים לסירופ
- 5 כוסות מים
- 5 כוסות סוכר
- 5 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
1.מערבבים את המצרכים לכדורים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך ניתן להוסיף חלב לדילול התערובת/ קמח לעיבויה.
2.מגלגלים לכדורים קטנים של כ- 2 ס''מ קוטר ומשאירים ל30 דקות למנוחה.
3.מכינים את הסירופ על גז עד לרתיחה ומנמיכים למינימום את הלהבה.
4.בסיר נוסף ממיסים גהי בגובה של 5-6 ס''מ ומנמיכים לאש בינונית.
5.מטגנים את הכדורים תוך כדי גלגול הכדור בגהי המומס עד להשחמתם, סופגים את עודפי הגהי ומעבירים בעודם חמים לסירופ המחומם.
6.עם סיום טיגון כל הכדורים והעברתם לסירופ המחומם, מסירים את הסירופ
המתכון באדיבות
|
מסעדת צ'אטני
החשמונאים 79 , תל אביב
הצג טלפון
077-4990509
|