לבבות חציל בלאדי ביצי שליו
תיאור המתכון
את החציל יש לבחור בקפידה, ולשמור על כמה כללים: החציל צריך להיות מוצק ומבריק בצבעו, רצוי לקלות אותו על אש גלויה כדי לקבל את הטעם המעושן. בזמן הקלייה יש להפוך את החציל שלוש פעמים בלבד, ובכל פעם לוודא שדופן החציל שרופה היטב. כדי לשמור על צבעו הלבן של החציל יש להשתמש בכף עץ או פלסטיק לריקון ולתבל מיד במיץ לימון, למניעת השחרת החציל. כל מגע של בשר החציל עם כלי ממתכת יהפוך את צבעו של החציל לאפור.
מרכיבים
- 4 יח' חציל בלאדי קלוי בגריל מרוקן מתוכן
- 1/2 כוס של טחינה לבנה עשירה במיץ לימון ושום
- תריסר ביצי שליו מבושלות במים רותחים עם מלח ומעט חומץ למשך של 3 דקות בדיוק! ואז מקוררות במי קרח וחצויות ל-2
- 1 כוס של עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
- 2 כפות של צנוברים קלויים במחבת יבשה
- 2-3 כפות של צאטני ליים (אפשר להשיג בחנויות שמתמחות באוכל אסייתי, ואפשר גם להשתמש בעמבה ביתית)
- 1 בצל סגול בינוני פרוס דק מתובל בסומק ופטרוזיליה קצוצה
- מלח, מיץ לימון טרי, שמן זית וסילאן
אופן ההכנה
מרכיבים את המנה:
מתבלים את החציל במלח, מיץ לימון וסילאן, מסדרים על צלחת שטוחה, מתבלים בנדיבות בשמן זית, מפזרים את הצנוברים הקלויים, ממשיכים להרכיב את המנה בצורה חופשית, מזלפים טחינה, מסדרים את ביצי השליו, מקשטים בעלי פטרוזיליה רעננים ומגישים עם לחם טרי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת וינו סוקה
גלגלי הפלדה 7, הרצליה פיתוח
הצג טלפון
09-9585779
|