מתכון אוזני המן לחג פורים
באדיבות רשת הקונדיטוריות אינגליש קייק
10/03/2008
- מתאים ל: 2-5 מנות
- זמן הכנה: 30-60 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
גם במילוי פרג קלאסי
מרכיבים
- 100 ג' פירורי ביסקוויט כהה
אופן ההכנה
מרתיחים את כוס החלב, סוכר, קורט קינמון וחמאה ואת גרדות פירות ההדר.
כשזה רותח, מוסיפים את הפרג הטחון פנימה ומבשלים על אש קטנה כ 15 ד', מדי פעם בוחשים
בכדי למנוע הדבקות הפרג לתחתית הסיר.
מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הביסקוויט (בכדי לספוח את הנוזלים ובכדי ל''תפוס'' את המלית שבאפייה לא תתפרק).
ניתן להוסיף במקום פירורי הביסקוויט, אגוזי מלך טחונים/שקדים טחונים וקלויים.
חשוב לשים את המלית במרכז העיגול, ולקפל את הבצק משלוש נקודות דמיוניות במרחקים שווים כמה שיותר מקוטר החיצוני של העיגול. מקפלים לכיוון המרכז וצובטים את הפינות שנוצרות.
ניתן לבזוק אבקת סוכר מלמעלה, לפי הטעם.
לשמירת הטריות, יש לאחסן בכלי אטום לאוויר, המיועד לאחסנת עוגיות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר