עוגת מוס גבינה
יפעת זולוטובסקי
13/02/2008
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת מוס גבינה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- החומרים:
- לתחתית
- 1 כוס קמח
- 125 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- ½ כוס סוכר
- למלית
- 1 גבינת טוב טעם
- 2 שמנת חמוצה
- 2 שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 6 כפות סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- לציפוי
- ½ חבילת שערות קדאיף (בערך)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 75 ג' חמאה מומסת
אופן ההכנה
. לתחתית: לעבד את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון עד לקבלת פירורים. לשטח בתבנית מס' 28 משומנת ולאפות 20 דקות ב-180 מעלות (או עד להזהבה) ולצנן.
2. למלית: להקציף את השמנת המתוקה עם שלוש כפות סוכר לקצפת יציבה.
3. בקערה נפרדת לערבב את גבינת הטוב טעם, השמנת החמוצה, הפודינג, 3 כפות סוכר וכף תמצית וניל בעזרת מטרפה.
3. לקפל את שתי התערובות ולצקת על התחתית המצוננת.
4. לציפוי: לפתוח את שערות הקדאיף ולהניח בקערה. לבזוק את אבקת הסוכר ולצקת את החמאה. לערבב עד לאיחוד. לשטח בתבנית התנור על נייר אפייה ולאפות עד הזהבה. חשוב להיזהר שלא יישרף.
5. לצנן את תערובת שערות הקדאיף ולפורר מעל העוגה, רצוי שעה לפני ההגשה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר