רטטוי
יפעת זולוטובסקי
13/02/2008
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לרטטוי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- -4-6
- החומרים
- 3 חצילים, חתוכים לקוביות
- 1 בצל, קצוץ
- 2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 3-4 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות לקוביות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות
- שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כף סוכר
- 1 פרוסת לימון
- 2 כפיות צלפים
- 8 זיתים שחורים
- עלי טימין (קורנית) טריים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את החצילים על אש נמוכה. מוציאים ומייבשים על נייר סופג.
2. מוסיפים שמן למחבת. מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, קישואים, חומץ, סוכר, מלח ולימון. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, מקפיצים שלא יידבקו לתחתית הסיר.
3. מגבירים את האש. מוסיפים את החצילים. מוסיפים צלפים, זיתים וטימין. מבשלים כ-5 דקות. הירקות צריכים לשמור על מרקמם ולא להיהפך לעיסה. טועמים ומתבלים לפי הצורך.