מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> אורז עם גרעיני דלעת

אורז עם גרעיני דלעת

אורז  עם גרעיני דלעת

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאורז עם גרעיני דלעת ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הירקות מסדרים את הירקות החתוכים בערמות על משטח העבודה, כך שערמות הבצל, השעועית, הפלפלים, הדלורית, הזוקיני והחציל יהיו בערך שוות בגודלן.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
מחממים את השמן היטב בסיר רחב ושטוח (בקוטר כ-30 ס''מ). מוסיפים את הירקות זה אחר זה על פי הסדר, בצל, שעועית ירוקה, פלפלים ושום, דלורית, זוקיני וחציל, במרווחי זמן של 4-5 דקות בין ירק לירק, כך שכל ירק בתורו מקבל טיגון קל. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת העגבניות, המלח, הסוכר ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עוד דקה או שתיים ומערבבים פנימה את רסק העגבניות. מבשלים עד שהרסק מתאחד עם השמן והירקות.
מוסיפים את המים (כך שיגיעו לשלושת רבעי גובה הירקות), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה כך שייווצר בסיר בעבוע עדין, ומכסים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הרוטב חמוץ מדי, מוסיפים מעט סוכר.
מעבירים את הירקות בעדינות לבתנית רחבה, שתכיל אותם כמעט בשכבה אחת, ויוצקים עליהם את הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהירקות משחימים.



גרעיני הדלעת ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את גרעיני הדלעת, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי טלטול המחבת עד שהגרעינים משנים את צבעם לירוק-זהבהב וטעמם קלוי.