מג'דרה של קינואה ועדשים ירוקות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כשעה + השרייה ללילה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף הראל אזיקרי, שף עד הבית ובעל הקייטרינג מטבח בוטיק, מספק מתכון טעים ובריא למג'דרה. לא כדאי להתקמצן על שמן הזית
מרכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות ללילה בהרבה מים
- 1 כוס קינואה
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לריבועים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן זית, עד לקבלת צבע חום כהה.
2. מרתיחים סיר מים. מוסיפים את העדשים ומבלשים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. מוציאים כוס וחצי מהמים של העדשים המבושלות, ושומרים להמשך. מרוקנים את שאר המים.
3. מוסיפים לעדשים את השמן בו טוגן הבצל, ללא הבצל (את כל השמן! זה נותן את הטעם. לא לחסוך בקלוריות!), ואת הקינואה.
4. מוסיפים את מי הבישול של העדשים למחבת עם הבצל. מבשלים על אש בינונית, עד שהמים מקבלים צבע כהה (3-4 דקות ברתיחה).
5. מוסיפים את המים והבצל לסיר עם העדשים, הקינואה והשמן. מוסיפים מלח ומעט פלפל לפי הטעם, ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית, עד שכל המים נספגים.
6. מערבבים היטב, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר