מאפה שכבות בגבינות וציפוי חלבי
דליה כהן או כינוי פירגה
20/01/2008
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
מאפה בשכבות של אטריות ברוטב גבינה ממולא בגבינות ובציפוי שמנת
מרכיבים
- מאפה שכבות ספגטי\\גבינות בציפוי חלבי
- 500 גרם ספגטי (דקים)—מבושלים 5 דקות בהרבה מים ,מסוננים –לא חתוכים ....
- 1 ביצה
- 1 חבילה גבינה ''טוב טעם''
- 3 כפות שמן
- מלח ופלפל
- לערבב היטב
- הגבינות:
- 250 גרם גבינה ''פטינה'' ו פטה או מלוחה אחרת
- 300 גרם גבינה צהובה קשקבל או אחר
- מיכל קוטג' או 3 כפות גבינה לבנה 5% טוב טעם
- ציפוי:
- כוס חלב או מיכל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- מלח פלפל
- לצקת באופן שווה על המקרונים.
- להמיס 25 גרם מרגרינה ולצקת באופן שווה על המקרונים לפני הכנסתם לתנור.
- לזרזף מעט פפריקה וגבינה צהובה מגוררת
- ''טיפ''
- יש אפשרות להעשיר את המאפה בתרד או פטריות\\זיתים.....
- תהנו.
אופן ההכנה
מאפה שכבות גבינות
500 גרם ספגטי (דקים)מבושלים 5 דקות בהרבה מים ,מסוננים –לא חתוכים ....
1 ביצה
1 חבילה גבינה ''טוב טעם''
3 כפות שמן
מלח ופלפל
לערבב היטב
לשטח 2\1 כמות בתבנית מצופה בניר אפיה (תבנית בגודל 27X33)
לפזר באופן שווה:
250 גרם גבינה ''פטינה'' או מלוחה אחרת
300 גרם גבינה צהובה
מיכל קוטג' או 3 כפות גבינה לבנה 5%
לכסות ב-2\1 השני של המקרונים וליישר על המלית.
לערבב היטב בכוס:
כוס חלב או מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח פלפל
לצקת באופן שווה על המקרונים.
להמיס 25 גרם מרגרינה ולצקת באופן שווה על המקרונים לפני הכנסתם לתנור.
לזרזף מעט פפריקה וגינה צהובה מגוררת ולאפות כ-35-40 דקות.
לא לכסות. החלק העליון יהיה קריספי.
''טיפ''
יש אפשרות להעשיר את המאפה בתרד או פטריות\\זיתים.....
תהנו.
תגובות
-
המתכון
אנוטה
(23/12/2008 13:03:00)
המתכון מזה לא מובן הייתי צריכה לקראה 10 פעמיים כדי להבין אותו טוב.