Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> ממולאים צמחוניים עם אורז מלא וטופו

ממולאים צמחוניים עם אורז מלא וטופו

ממולאים צמחוניים עם אורז מלא וטופו

תיאור המתכון

מתכון נהדר לירקות ממולאים בריאים וטעימים, שניתן להגיש עצמאית או כתוספת למנות אחרות, באדיבות קפה מסעדה מקום בלב.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, ומטגנים בצלים ושום עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים בערך 45 דקות. אם הרוטב לא דליל מספיק יש להוסיף מים.
2. למלית: בסיר מחממים מעט שמן זית, ומאדים בצל, סלרי, גזר ופלפלים. מוסיפים אגוז מוסקט, בהראט, קינמון, מלח ופלפל, וממשיכים לאדות עוד 2 דקות. מוסיפים את האורז והטופו, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2 דקות .מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה .
3. לממולאים: ממלאים את העגבניות, הפלפלים והקישואים במלית, ומסדרים כל סוג בתבנית עמוקה ונפרדת. מכסים ברוטב את הממולאים עד 2/3 מגובהם. מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות. עגבניות כ-20 דקות, פלפלים 30 דקות וקישואים 40 דקות.
4. מגישים על מחבת חמה מנה הכוללת 3 סוגי הירקות, לצד סלט ירוק ברוטב הדרים.

המתכון באדיבות
מסעדת מקום בלב פרדס משותף 5, רעננה הצג טלפון