אורז, שעועית, גזר וקינמון
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאכל פרסי אותנטי, הממלא את כל הבית בניחוח משגע. תבשיל אורז מיוחד עם ירקות, תוספת מושלמת למנה עיקרית!
מרכיבים
- 1 ק''ג אורז
- 250 גרם שעועית אדומה
- 750 גרם גזר
- קינמון
- כורכום
- מלח
- 2 בצל
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהופך לרך.
חותכים גזר לקוביות או רצועות לא דקות.
חותכים בצל לקוביות.
מטגנים את הבצל הגזר והשעועית יחד.
אורז:
מרתיחים מים.
מוסיפים 2 כפות מלח, כף שמן, 1/2 כף כורכום.
שוטפים טוב את האורז עד שהמים הופכים לשקופים.
מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ- 18 דקות עד 80% בישול.
מסננים את המים ושוטפים עם מים קרים.
לוקחים מגש גדול ושמים בתוכות את האורז, מוסיפים את השעועית והגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.
לוקחים סיר שמים 1/2 כוס שמן ותפו''א ופורסים לפרוסות ומניחים בתחתית הסיר. יוצקים את האורז בצורת הר על הסיר.
עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים.
סוגרים את הסיר עם מגבת והמכסה שלו.
מבשלים באש בינונית כ10 דקות עד שיקבל אדים ואחר כך מורידים את האש למינימום לכ- 60 דקות בישול איטי.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת שחרזאד
חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב
הצג טלפון
052-6561016
|