Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> אורז, שעועית, גזר וקינמון

אורז, שעועית, גזר וקינמון

אורז, שעועית, גזר וקינמון

תיאור המתכון

מאכל פרסי אותנטי, הממלא את כל הבית בניחוח משגע. תבשיל אורז מיוחד עם ירקות, תוספת מושלמת למנה עיקרית!

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהופך לרך.
חותכים גזר לקוביות או רצועות לא דקות.
חותכים בצל לקוביות.
מטגנים את הבצל הגזר והשעועית יחד.

אורז:
מרתיחים מים.
מוסיפים 2 כפות מלח, כף שמן, 1/2 כף כורכום.
שוטפים טוב את האורז עד שהמים הופכים לשקופים.
מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ- 18 דקות עד 80% בישול.
מסננים את המים ושוטפים עם מים קרים.

לוקחים מגש גדול ושמים בתוכות את האורז, מוסיפים את השעועית והגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.
לוקחים סיר שמים 1/2 כוס שמן ותפו''א ופורסים לפרוסות ומניחים בתחתית הסיר. יוצקים את האורז בצורת הר על הסיר.
עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים.
סוגרים את הסיר עם מגבת והמכסה שלו.
מבשלים באש בינונית כ10 דקות עד שיקבל אדים ואחר כך מורידים את האש למינימום לכ- 60 דקות בישול איטי.

המתכון באדיבות
מסעדת שחרזאד חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב הצג טלפון