שפתה- קציצות בשר ועוף ברוטב עגבניות ותפוח"א
שחרזאד- קייטרינג פרסי
26/12/2007
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קציצות פרסיות טעימות
מרכיבים
- קציצות:
- 1/2 קילו חזה עוף
- 1/2 קילו בשר אדום
- 1/2 קילו בצל
- 1 קילו תפוח אדמה
- 250 גרם אבקת חומוס טחון (פרסי)
- תבלינים: מלח, פלפל, מרק עוף, פפריקה אדומה
- 2 ביצים
- רוטב:
- 3-4 עגבניות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 2 בצלים
אופן ההכנה
טוחניםאת החזה עוף ובשר והבצל ומערבבים.
מוסיפים אבקת חומוס, 2 ביצים ותבלינים לפי הטעם, עד שמקבלים עיסה וממנה עושים קציצות.
רוטב: חותכים 2 בצלים לקוביות מטגנים, מוסיפים 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות ומוסיפים לבצל. מתבלים עם מלח ופלפל מרק עוף ופפריקה אדומה
מוסיפים רסק עגבניות ומעבירים לטיגון קל.
מוסיפים מים עד 2/3 מהסיר ומביאים לרתיחה . מקלפים תפו"א וחותכים לרצועות עבות וזורקים לתוך הרוטב . מגלגלים את קציצות הבשר בצורת ביצה וזורקים בתוך הרוטב ומבשלים כשעה.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת שחרזאד
חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב
הצג טלפון
052-6561016
|