קדירת בשר טלה ביין אדום וקורנית
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה-שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
החורף כבר כאן, קר גשום ואין יותר מנחם ומחמם מתבשיל קדירה מהביל עם ניחחות של בית. עודד צפתי מביסטרו בר ''על הנהר'' אשר במתחם הירדנית בקיבוץ כנרת,
מגיש לנו תבשיל קדירה נהדר של בשר טלה ביין אדום וקורנית.
מרכיבים
- קילו בשר צוואר/כתף/שוק טלה- חתוך לקוביות בגודל של 1 ס''מ
- 3 גזרים חתוכים גס
- כוס תערובת פירות יבשים- צימוקים דבלים ותמרים
- 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 1 תפוז
- 2 כפות סוכר
- 10 שיני שום
- שמן זית
אופן ההכנה
סוגרים את הבשר במעט שמן זית ממליחים ומפלפלים את הבשר, מוסיפים את הגזרים החתוכים גס, הפירות היבשים ותפוחי האדמה.
מכסים את הכול ביין (בערך בקבוק), ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה , ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים צרור של קורנית ו- 10 שיני שום, מוסיפים תפוז חתוך עם הקליפה, 2 כפות סוכר.
מצמצמים את הנוזל עד שהבשר רך דיו, וממש לפני תום הבישול מוסיפים את הפירות היבשים ומוציאים את קליפות התפוז.
מעבירים לצלחת הגשה על מצע של אורז לבן ומפזרים שקדים.