קציצות כרישה (פרסה)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקציצות כרישה (פרסה) ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3-4 כרישות (רק החלק הלבן) - כמעט 800 גרם.
- 1 תפו''א גדול
- 1 בצל גדול
- 2 ביצים קטנות מס' 1
- לתיבול : פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1 מנקים את הכרישה, ומבשלים בתוך סיר עם תפו''א מקולף במים ובצל.
2 מביאים לרתיחה, ומבשלים ברתיחה 10 דקות נוספות.
3 מוציאים, מנקזים את הנוזלים ומסננים היטב, (אפשר ממש לסחוט בצורה ידנית) רצוי לטחון במכונת בשר, אבל אפשר במג'ימיקס - רק בפולסים - לא רצוף !!!
4 מוסיפים את הביצים, מתבלים, יוצרים קציצות ומטגנים.
אם העיסה יצאה רכה בגלל המים - אפשר להוסיף קמח תפו''א או קמח רגיל.
5 מטגנים עד להזהבה.
6 מגישים עם לימון.
הערות
המתכון באדיבות יחיאל פילוסוף מסעדת הבלקן